
Kitap okumak bilgiye ulaşmanın en ucuz yollarındandır. Düzenli kitap okuyarak; bilgi birikiminizi genişletir, çevrenize ve olaylara farklı bakış açılarıyla yaklaşmayı öğrenirsiniz. Hayal gücünüzü, yaratıcılığınızı ve analitik düşünme yeteneğinizi de geliştirirsiniz.
Odaklanma kabiliyetinizi, empati gücünüzü ve analiz yeteneğinizi geliştirirsiniz. Bu sayede hem kendinizle barışık olur hem de çevrenizdeki insanlarla daha iyi iletişim kurarsınız.
Düzenli olarak kitap okuduğunuzda kelime hazneniz genişler, zihniniz çalışır, hafızanızı güçlenir. Böylece büyük uğraşlar vermeden beyninizi yaşlanmanın etkilerine karşı korumuş olursunuz.
Sevdiğiniz bir kitabı okumak her daim çocuksu sevinçler yaşayacağınızın kanıtıdır. Yeni bir kitaba başladığınızda en sevdiği oyuncağıyla oynayan bir çocuk kadar mutlu olursunuz. Bir yandan kitabı bir an önce bitirmek isterken diğer yandan son sayfaya gelmeyi hiç istemezsiniz. Kitabın sonuna ulaşana dek bu ikilemde kalırsınız.
‘Kitap okumanın olumsuz yanı yok mu?’ derseniz; elbette var. Kitabı bitirdiğinizde içinizi kemiren o boşluk duygusu tek kötü yanıdır. Ama neyse ki bu duygunun yeni bir kitaba başladığınız anda yok olacağından eminsinizdir
Boş zaman diye bir kavramanız olmaz. Başkalarının boş zaman olarak adlandırdığı vakitler sizin kitap okumak için ayırdığınız kıymetli zamanlardır ve o anların değerini bilirsiniz.
Yalnız kalmak sizin için sıkıcı değildir çünkü yalnız olmadığınızın farkındasınızdır. Kitaplığınızın rafları gizli dostlarınızla doludur ve yalnız kalmak onlarla buluşmak için muhteşem bir fırsattır.